Grønne bønner

Friske grønne bønner i sæson smager skønt af ærter og græs. Bælgen er saftig og sprød, mens der er mere fedme og mildhed i selve bønnerne.

Sæson
Juni til september.

Anvendelse
Den grønne bønne, som også går under det franske navn haricots verts, er en skattet ingrediens over hele verden, da den er rig på vitaminer, mineraler og fibre. Den kommer oprindeligt fra Mexico og Amerika, men er efterhånden blevet gængs i både det europæiske og det danske køkken. Den grønne bønne er let at have med at gøre i et køkken, den skal blot pynes, dvs. have nippet stilk og ende af, og kan derefter blancheres, dampes, koges, stuves, indgå i supper eller lynsteges. De grønne bønner kan pakkes i små dekorative pakker, der omvikles med pancetta eller bacon og serveres som tilbehør til en god bøf. Blanchér bønnerne i 2 minutter og hæld dem derefter i koldt vand for at stoppe kogningen. Afdryp bønnerne og saml dem i bunder af 6-8 stk. Vikl pancetta om pakkerne og bind med et purløgsstrå. Læg pakkerne i et ildfast fad og krydr med salt, peber og dryp med lidt smeltet smør. Sæt fadet i ovnen ved 170 grader i ti minutter.

Opbevaring
I køleskab.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere