0

Friske grønne bønner i sæson smager skønt af ærter og græs. Bælgen er saftig og sprød, mens der er mere fedme og mildhed i selve bønnerne.

Sæson
Juni til september.

Anvendelse
Den grønne bønne, som også går under det franske navn haricots verts, er en skattet ingrediens over hele verden, da den er rig på vitaminer, mineraler og fibre. Den kommer oprindeligt fra Mexico og Amerika, men er efterhånden blevet gængs i både det europæiske og det danske køkken. Den grønne bønne er let at have med at gøre i et køkken, den skal blot pynes, dvs. have nippet stilk og ende af, og kan derefter blancheres, dampes, koges, stuves, indgå i supper eller lynsteges. De grønne bønner kan pakkes i små dekorative pakker, der omvikles med pancetta eller bacon og serveres som tilbehør til en god bøf. Blanchér bønnerne i 2 minutter og hæld dem derefter i koldt vand for at stoppe kogningen. Afdryp bønnerne og saml dem i bunder af 6-8 stk. Vikl pancetta om pakkerne og bind med et purløgsstrå. Læg pakkerne i et ildfast fad og krydr med salt, peber og dryp med lidt smeltet smør. Sæt fadet i ovnen ved 170 grader i ti minutter.

Opbevaring
I køleskab.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *