Grés de Vosges

Fra Alsace stammer denne lille, delikate ost opkaldt efter en bestemt stenart (grés) i området. Osten fremstilles af råmælk fra køer, og den lagrer fem uger i fugtige grotter nær byen Riquewihr. Overfladen er vasket i saltvand, hvilket giver Grés de Vosges sin karakteristiske gul-orange overflade, og på toppen ligger et bregneblad fra Alsace. Smagen er fyldig med et hint af havsalt og med en undertone af gær, som var osten et nybagt brød. Spis den på godt brød og med en kold Riesling til.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER