Græskarkerner

Når man flækker et græskar er det fyldt med flade, hvide frø og inden i hvert frø sidder den spiselige, grønne kerne. Græskarkerner smager fint, som de er i tørret form, men sprødrister man dem på en varm pande til de popper, bliver de sprøde og nøddesmagen fremhæves. Græskarkerner kan puttes i brøddej eller drysses på brødet som sundt og dekorativt pynt. De kan også bruges i mysli eller som sprød topping på suppe og i salater. Prøv også at riste dem og vend dem i lidt olie og dine yndlingskrydderier som en sund snack til en kold øl.

Sæson
Fås hele året.

Smag
De grønne græskarkerner smager mildt, let nøddeagtigt med et strejf af græs og sødme.

Opbevaring
Tørt.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER