Gorgonzola

Gorgonzolaens historie går tilbage til det 12. århundrede, hvor en distræt ostefremstiller ifølge myten skulle have glemt en sæk med ostemasse, han havde hængt til afdrypning. For at skjule fejlen blandede han den med frisk, tyknet mælk. Resultatet blev en ost gennemtrukket med grøn skimmel. I dag er metoden næsten den samme; en afkølet og syrnet ostemasse blandes med en frisk og varm del, og det kickstarter bakteriedannelsen. Gorgonzola findes i en stærk udgave, piccante, og en mild, dolce. Vær forsigtig med at servere rødvin, og prøv hellere en sødere vin som Moscato d’Asti.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER