Goji-bær

Goji bær smager af en blanding af rosin og tranebær, med en svag bitter eftersmag. Anvend bærrene i snacks, smoothies, müslier eller i den daglige salat.

Sæson
Hele året.

Historie
Goji bær er for nyligt blevet introduceret i Vesten. Bærrene er anerkendt i USA og England, på grund af deres høje indhold af mineraler og antioxidanter. De tørrede orange-røde bær er ikke en ny opfindelse, men stammer oprindeligt fra Asien, hvor bærrene i 2000 år har været anvendt, som en af naturens mest næringsrige fødevarer og som natur-medicin til forebyggelse og helbredelse af en række sygdomme.
Goji bærrene vokser på en lille busk, der gror vildt i bjergdalene i Himalaya i Tibet. Busken dyrkes også i Kina i stor stil, fordi man benytter bærrene i den traditionelle kinesiske medicin og anvender dem, fordi de tilsyneladende er gode for både lever, nyrer, øjne, lunger, og til at styrke immunforsvaret med.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER