Gør spisestuen klar til dine middagsgæster

spisestue

Hvis du skal holde en middag, så skal du selvfølgelig også holde den ordentligt. Det kræver, at din spisestue er klar til, når dine middagsgæster ankommer til middagen. Hvis du lige skal have lidt hjælp til dette, så kan du læse med her.

Få styr på siddepladserne

Dine gæster skal selvfølgelig have et sted at sidde. Det plejer typisk at være spisebordsstole, som man kan sidde på rundt om spisebordet. Du kan få et par tips til at få styr på siddepladserne nedenfor:

  • Find det rette antal af spisebordsstole frem:

Det kan sagtens være, at der er flere middagsgæster, end der er spisebordsstole. Derfor er det vigtigt, at du finder det rette antal af spisebordsstole frem. Det behøver ikke at være de samme slags stole – det er jo bare vigtigt, at gæsterne har et sted at sidde.

Hvis du dog gerne vil sikre dig, at der er nok pladser til alle, så kan du eventuelt bruge en bænk i stedet for spisebordsstole.

  • Placér spisebordsstolene på en fin måde:

Du kan placere dine spisebordsstole på en fin måde, så de ser flotte og organiserede ud rundt om spisebordet.

  • Tilføj siddehynder til stolene:

Du kan skrue op for komforten for dine middagsgæster ved at tilføje nogle siddehynder til spisebordsstolene. Der findes en masse flotte og billige siddehynder, som du kan købe til dine stole.

Læg en flot dug på spisebordet

Du kan dekorere spisebordet ved at smide en flot dug på det. Det kan selvfølgelig også beskytte spisebordet, når du lægger en dug på det, så der er flere fordele ved at benytte en dug.

Skab en god stemning med ekstra belysning

Du kan skabe en bedre stemning i spisestuen ved at tilføje ekstra belysning. Det kan være nogle fine lyskæder, som du kan hænge op i spisestuen. Disse kan ligeledes dekorere fint til middagen.

Du kan også købe nogle lamper, som giver farvet lys. Det kan bestemt være med til at skabe en rigtig god atmosfære, og dine gæster vil virkelig kunne mærke, at du har gjort noget ud af middagen.

Tilføj friske blomster til spisebordet

Du kan også tilføje nogle fine og friske blomster til spisebordet. Det kan være, at du allerede har en vase, som du kan placere blomsterne i. Du kan således tage ned i blomsterbutikken og købe nogle smukke blomster, som kan være prikken over i’et af dine middagsdekorationer.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER