En god samtale over et glas vin, en lækker middag eller en kande kaffe, er noget af det mest givende – og du kan lære en masse om dig selv, hvis du tør lytte ikke bare til dine venner, men også til dig selv og dine egne reaktioner.

Nogle gange kan en overdreven reaktion på et umiddelbart uskyldigt emne, som fx arbejdsfordeling med madlavning og rengøring, være tegn på, at du har nogle uafklarede spørgsmål og temaer i dit liv, som du med fordel vil kunne se nærmere på. Det samme gør sig gældende, hvis du ikke har den store reaktion på emner og spørgsmål, som du vel egentlig burde reagere lige så stærkt på, som de andre ved bordet – her kan der være tale om, at du har lagt låg på dine følelser og prøver at skubbe ubehagelige temaer bort.

Lær at åbne op til dig selv

Der er altid en god grund til, at du reagerer, som du gør. En måde at blive klogere på dig selv og dine reaktionsmønstre kan være at tage et par sessioner med fx hypnoterapi, hvor du sammen med en terapeut kan gå lidt dybere ned i din forståelse af dig selv. Bor du i Københavns-området, da kan Remmenhypnoterapi være et godt bud.

Hvad er hypnoterapi?

Hypnoterapi er en terapiform, hvor der bruges såvel hypnose som samtale for at skabe en bedre forståelse af de reaktionsmønstre og temaer, der kan styre din tilværelse – helt uden at du er bevidst om det. Med samtale og hypnoterapi kan du komme ned i de mere ubevidste lag af din bevidsthed og på den måde blive opmærksom på vaner og mønstre, og på hvor de stammer fra.

Mønstre og adfærd kan skabes af en lang række faktorer, og nogle gange kan det være en meget lille ting eller episode, der efterfølgende sætter sig som et mønster eller en vane. Så sessioner hos en hypnoterapeaut handler allermest om, at du skal turde være nysgerrig på dig selv – og tage med på en rejse til dele af dit sind, som du ellers ikke er i bevidst kontakt med.

At udfordre sig selv og sin egen tænkning og adfærd kan være en helt enormt givende oplevelse, og næste gang du er sammen med vennerne, kan du fortælle om det nye perspektiv jeres seneste samtale har givet dig – det var jo den, der startede din rejse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *