Glaskål

Glaskål-sæsonen strækker sig fra midt i juni til midt i september. Den friske glaskål skal ikke skrælles, mens de kål, der fås om vinteren, har en grov og hård skræl, der skal skæres af.

Smag
Glaskål har en let og sød smag af kål uden nogen udtalt bitterhed samt et sprødt og saftigt indre.

Bedst til
Den sommerfriske kål kan med fordel bruges rå, fx i salater, hvor kålen bliver snittet helt fint og serveret med olivenolie og citronsaft. Den søde kål smager også godt sammen med fx fennikel og honning, og den er også en god følgesvend til sommerens mange bær og frugter. Glaskålen kan bruges på linje med andre former for kål i stuvninger, frikasse eller i mos. Glaskål egner sig også godt til syltning.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER