Elsker du mad og drikke? Så elsker du formentlig også din tandlæge. For hvis ikke du lægger vejen forbi sådan én i ny og næ, kan du risikere at få dybe huller i tænderne, der gør det knapt så sjovt at tage varme retter og kølige drikke indenbords. Nogle folk har oftere behov for tandeftersyn end andre, og ved at lade en tandlæge undersøge din mund, så kan evt. sygdomme blive opdaget i tide.

Søger du en dygtig tandlæge? Find en tandlæge på lindbergtand.dk.

Behold tænderne længe trods paradentose

Paradentose, hvor tænderne risikerer at blive løse og falde ud, er en alvorlig tandsygdom, der bl.a. kan forårsages af dårlig mundhygiejne. Hos en tandlæge kan du få at vide, hvad der er at gøre, hvis du har været så uheldig at blive ramt af sygdommen. For du kan faktisk gøre meget for at holde tandtab stangen i temmelig lang tid. Der vil bl.a. være ting i forhold til din mundhygiejne at iagttage.

Mangler du tænder? Overvej tandproteser

Har du mistet tænder, kan du få nogle nye enten i form af tandproteser eller tandimplantater. Du kan finde tandproteser enten som hel- eller delproteser, hvor de førstnævnte er det klassiske gebis, der erstatter alle dine tænder, mens delproteser blot erstatter enkelte tænder. Det vil især være i din alderdom, at det kan give mening at få en tandprotese udarbejdet for at få dit fordums smil igen.

Tandimplantater sidder fast

Hvor tandproteser kan fjernes, så sidder tandimplantater og broer fast. Dette er den løsning, du skal vælge, hvis du ønsker at slippe for at skulle tage fx et gebis af og på. Hos en tandlæge kan du blive sat nærmere ind i, hvordan implantat-operationen foregår. Det er også en god idé at lufte dine eventuelle bekymringer i forbindelse med tandpleje og -operationer over for en tandlæge, så de ved besked om dem.

Tandsten kan fjernes med en tandrensning

Har du ikke brug for nye tænder, men ønsker at gøre dine nuværende tænder sundere, kan du lægge vejen forbi en tandlæge og få en tandrensning udført, hvor tandlægen får bugt med tandsten, du ikke selv ville have så meget held med at fjerne via tandbørstning. Tandsten er ikke bare en æstetisk gene, da de kan bidrage til, at tandkødsbetændelse opstår. Derfor skal de helst fjernes, når de findes.

Ønsker du flotte, hvide tænder?

Er der så rent æstetiske behandlinger, tandlæger kan udføre – eller må du se dig om efter den slags andre steder? Hos nogle tandlæger kan du få tandblegning, der gør tænderne hvide og pænere at se på, end hvis de får lov at bevare den gullige farve, de har fået med tiden. Fx kunne du til dit næste tandeftersyn få tænderne bleget, når tandlægen er færdig med at undersøge dine tænder for huller.

Kend en tandlæge

Det er kedeligt at sidde med en fin bøf, hvis tænderne ikke længere gider tygge. Og betændelse i dit tandkød er møgirriterende at gå rundt med. Så kend en tandlæge, som kan give dig god behandling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *