Gedekød har en tæt og fast struktur, der kan minde lidt om vildt eller kalve. Selvom geden er i familie med fåret, så har geden ikke den karakteristisk smag af uld, som lammekød kan have. Gedekød er desuden meget magert kød og indeholder kun lidt kolesterol.
Sæson
Fås hele året.
Anvendelse
Før i tiden spiste man ged, hvis man ikke havde råd til en okse, og måske netop fordi det blev forbundet med fattigmadskost, er geden herhjemme gået af mode kulinarisk. Men nu er den på vej tilbage i kølvandet på det øgede fokus på gedeost. Geden kan i høj grad tilberedes nogenlunde som lam, dog skal man huske på, at gedekød er mere fedtfattig end lammekød, og kalder derfor på nænsom tilberedning. Det magre kød kan derfor med fordel langtidssteges ved meget lav temperatur. Giv fx en bov eller en kølle 10-12 timer ved 60 grader – en oplagt søndagsmiddag, hvor stegen sættes i ovnen om morgenen, hvorefter man glemmer alt om den, indtil det er tid til aftensmad. Alternativt kan kødet grilles over svag varme eller tilberedes som gryderet eller stuvning. Det kan også betale sig at kigge mod udlandet efter inspiration til tilberedning, for ude i verden er ged på menuen ikke noget særsyn. I Middelhavsområdet og på Balkan er ged og især gedekid forbundet med festlige lejligheder. Portugeserne er også gode til ged, og de betragter bl.a. helt unge kid på kun en måned som en stor delikatesse. I Asien markerer især Filippinerne sig som gedespisende nation, hvor man fx krydrer gedekødet med den syrlige tamarind.
Opbevaring
Køl eller frys.
Hvor kan det købes
Gedekød kan købes i velassorterede supermarkeder og slagtere samt hos nogle gårdbutikker.