Galangarod minder om ingefær i smagen, den er stærk på samme måde, men med mindre citrussmag. Der er også noter af kamfer, harpiks, sennep og peber i den hvide knold.
Sæson
Fås hele året.
Anvendelse
Galangaroden er i familie med ingefæren, men slet ikke så kendt. Den blev ellers flittigt brugt i Europa i middelalderen, men er siden gået i glemmebogen. Nu bruges den primært i det asiatiske køkken, hvor dens parfumerede smag klæder hvidløg, citrongræs, chili, lime, koriander og salte saucer som soja og fiskesauce. Den cremefarvede knold med det rosa skær omkring roden kan anvendes på samme måde som ingefær. Er den helt frisk, behøver den ikke at blive skrællet før brug. Galanga findes også i en tørret og pulveriseret udgave, men her mister den sin parfumerede smag og bliver mere støvet. Prøv at erstatte ingefær med galanga i en cremet kokossuppe med kylling for at opleve smagen. Bland ½ l fond med ½ l kokosmælk. Tilsæt en tommelfingerstor knold galanga i fine tern, to stænger citrongræs, der er banket møre. Tilsæt også 2 røde chili i fine tern og fem limeblade. Bring det i kog, og lad det simre i 5 minutter. Tilsæt kylling og evt. lidt udblødte svampe. Simr til kyllingen er gennemstegt og mør. Juster smagen med fiskesauce, limejuice og evt. lidt sukker. Drys lidt finthakket forårsløg i inden servering.
Opbevaring
I køleskab.
Hvor kan den købes
Galangarod kan findes i asiatiske supermarkeder.