Sæson
Jagtsæson på vildgæs løber fra 1. september til 31. december.

Smag
Gåsen har en noget fed og fyldig smag af fjerkræ, der har godt af syrligt modspil.

Anvendelse
Det siges, at gæssene afslørede Morten Bisp ved at skræppe op, da han forsøgte at gemme sig i en lade for at undgå at blive udnævnt til biskop. Derfor erklærede han krig mod den fede fugl og indførte en officiel dag for gåseslagtning, som vi i Danmark kalder Mortensaften. En gås på tre kilo er imidlertid en noget stor mundfuld for en almindelig dansk familie, derfor er de fleste gået over til at spise and Mortensaften. Men der er stadig mange, der fortsat sætter gås på julebordet. Gåsen er en meget fed fugl, og det kan derfor anbefales at forkoge den inden ovnstegning for at fjerne noget af fedtet. Derefter steges den færdig på en rist, så fedtet kan dryppe fra. Man kan omvendt også omfavne gåsens fedt og confitere den ved simpelthen at salte gåsens lår et døgns tid og herefter koge dem møre i gåsefedt. Herefter kan lårene spises som de er, eller de kan konserveres i eget fedt. Gæs kan også braiseres, farseres eller koges til ragout. Fedt fjerkræ som gæs har godt af syrligt modspil fra fx æbler, eddikesyltet rødkål, hvidvin eller citron.

Opbevaring
Køl og frys.

Hvor kan den købes
Vildgæs kan købes gennem vildtforhandlere, mens tamgæs kan fås i større supermarkeder og hos gårdbutikker.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere