Forårsløg

Forårsløg har en frisk og skarp løgsmag, som dog er mildere end almindelige zittauerløg, og derfor kan de også spises rå.

Sæson
April til juni – men importeres året rundt.

Prøv også Grøn thai-karrysuppe

Anvendelse
Forårsløg, spring onion, springløg – kært barn har mange navne. Det lille aflange løg blev udviklet i England ved at så kepaløg så tæt, at de ikke kunne udvikle sig fuldt ud og i stedet blev aflange og porrelignende. Frem for at tynde ud i løgrækkerne blev løgene høstet i det tidlige forår – deraf navnet. Nu til dags fås forårsløg dog året rundt. Både de grønne blade og den hvide bund kan bruges. Skyl løget og skær den slatne del af toppen og fjern den trevlede rod. Det lille, tynde løg kan med sin milde smag anvendes råt, det skal blot hakkes fint. Men i det asiatiske køkken anvendes det også i wokretter, supper og marinader. Forårsløg er gode at grille. Vend de hele løg i lidt olie og citronsaft og krydr med salt og peber, steg dem derefter møre direkte på grillristen.

Opbevaring
I køleskab.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER