Fjæsingen har et lidt blakket ry som spisefisk, fordi den er en af de få giftige fisk i danske farvande. Ved den forreste finne sidder to pigge, som hvis man stikker sig på dem, resulterer i et smertefuldt stik, men for folk med svagt hjerte kan stikket være livstruende. Selve fiskens kød er dog ikke giftigt, og får man sin fiskehandler til at filetere den, er der ingen fare på færde. I stedet venter en god og ofte billig fiskeoplevelse. Fjæsingens kød er lyst og magert og må derfor ikke få for meget varme, for så bliver det sejt og tørt. Den lille grimme fisk er fin på grill, dampet, bagt i ovn eller stegt. Prøv også at pensle en fjæsingfilet med lidt smeltet smør og rulle den omkring krydderurter som dild, timian eller estragon, krydr med salt og peber og hold hele herligheden sammen med en tandstik. Damp i lidt hvidvin til fisken er mat hvid i farven og server nye kartofler med friske krydderurter til.
Sæson
Fås hele året.
Smag
Fjæsingen har lyst, fast og magert kød med en mild smag.
Opbevaring
Køl eller frys.
Hvor kan den købes
Hos fiskehandleren