4 isbomber

Lakridsbund:
1 ½ past æggehvide
75 g sukker
50 g mandelmel
1 tsk lakridspulver

Passionsfrugt-
sorbet:

8 passionsfrugter
100 g sukker
100 g vand
Lidt citronsaft
Chokoladeskal:
100 g hvid
chokolade
1 tsk lakridspulver

Desuden: 
Halvkuglesilikoneforme*

Lakridsbund: Pisk æggehvider og sukker til marengs. Vend mandelmel og lakridspulver i marengsen, og smør dejen ud i et tyndt lag (ca. 1 cm tykkelse) på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag bunden i 15-20 min. i ovnen ved 175 grader, til den er gylden. Lad den køle helt af.
Passionsfrugtsorbet: Halver passionsfrugterne, og skrab frugtkødet ud. Kom det i en gryde sammen med sukker, vand og citronsaft, og bring det i kog. Hæld massen igennem en si for at sortere kernerne fra. Sæt massen på køl, til den er helt kold. Kør massen på ismaskine, mens du forbereder chokoladeskallerne**.
Chokoladeskaller: Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og bland lakridspulver i. Pensl et tyndt lag hvid chokolade i halvkugle-silikoneformene. Sæt formene i fryseren et øjeblik. Fordel forsigtigt sorbeten i halvkugleformene (efterlad dog 1 cm til bundene). Stik cirkler ud af bunden med en rund kageudstikker, og placer dem oven på isen. Sæt dem tilbage i fryseren, og lad dem fryse i mindst et par timer inden servering.

*De kan købes hos velassorterede isenkræmmere eller fx på kunstogkokkentoj.dk.
**Har du ikke en ismaskine, kan du komme isen i en plasticboks med låg og stille den på frys. Rør meget jævnligt i massen under indfrysning for at undgå krystaller. Kør den evt. på en blender, inden den er helt frosset.

TIP. Er du i tidsmangel, så erstat passionsfrugtsorbeten med en købesorbet. En hindbærsorbet egner sig fx også eminent.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *