Fasanen har utroligt magert og lidt tørt kød, der er mørkt rosa og let krydret i smagen.

Sæson
Fasanhanen må skydes fra 1. oktober til 31. januar, mens jagtsæsonen på fasanhøner først begynder 16. oktober og kun løber frem til 31. december.

Anvendelse
Fasanen er et yndet jagtbytte i store dele af den vestlige verden, og den ville formentlig ikke være særlig udbredt, hvis det ikke var fordi, der hvert år opdrættes og udsættes mange fasaner med henblik jagt. Fasanen menes at stamme fra Asien, hannen er lettest at kende med en pompøs og farverig fjerdragt, mens hunnen er iført et mere beskedent og diskret antræk, der gør det nemmere for den at skjule sig i krattet. Måske en ret fornuftig disposition, for hunfasanen er klart den mest eftertragtede, da den er mere kødfuld. Kødet fordeler sig primært på bryst og lår, og som med meget andet fjerkræ, har brystpartiet en tendens til at blive tørt, mens lårene er nemmere at tilberede. Det anbefales at lade skindet blive på fasanen under tilberedningen, da det er med til at holde på fedtet og smagen. Har fasanen ikke skind på, kan det anbefales at svøbe dem i bacon eller pancetta, inden de steges. De unge fugle betragtes som de bedste, og fasaner har godt af at hænge 3-5 dage, inden de tilberedes. Saftige og let syrlige frugter som druer og appelsiner klæder fasanen, der også trives i selskab med flødesauce, bacon og timian.

Opbevaring
Køl eller frys.

Hvor kan det købes
Fasan kan købes friske hos vildforhandlere i sæsonen.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER