Fasanen har utroligt magert og lidt tørt kød, der er mørkt rosa og let krydret i smagen.
Sæson
Fasanhanen må skydes fra 1. oktober til 31. januar, mens jagtsæsonen på fasanhøner først begynder 16. oktober og kun løber frem til 31. december.
Anvendelse
Fasanen er et yndet jagtbytte i store dele af den vestlige verden, og den ville formentlig ikke være særlig udbredt, hvis det ikke var fordi, der hvert år opdrættes og udsættes mange fasaner med henblik jagt. Fasanen menes at stamme fra Asien, hannen er lettest at kende med en pompøs og farverig fjerdragt, mens hunnen er iført et mere beskedent og diskret antræk, der gør det nemmere for den at skjule sig i krattet. Måske en ret fornuftig disposition, for hunfasanen er klart den mest eftertragtede, da den er mere kødfuld. Kødet fordeler sig primært på bryst og lår, og som med meget andet fjerkræ, har brystpartiet en tendens til at blive tørt, mens lårene er nemmere at tilberede. Det anbefales at lade skindet blive på fasanen under tilberedningen, da det er med til at holde på fedtet og smagen. Har fasanen ikke skind på, kan det anbefales at svøbe dem i bacon eller pancetta, inden de steges. De unge fugle betragtes som de bedste, og fasaner har godt af at hænge 3-5 dage, inden de tilberedes. Saftige og let syrlige frugter som druer og appelsiner klæder fasanen, der også trives i selskab med flødesauce, bacon og timian.
Opbevaring
Køl eller frys.
Hvor kan det købes
Fasan kan købes friske hos vildforhandlere i sæsonen.