En introduktion til dig der går op i champagne

Champagne

Interesserer du dig for champagne, og vil du gerne begynde at dyrke det mere som en hobby? Så kan jeg fortælle dig, at du er kommet til det helt rigtige sted! I de nedenstående afsnit vil du nemlig blive præsenteret for en guide, så du kan komme i gang med at samle på champagne.

Du vil i den forbindelse blive klogere på, hvordan du skal opbevare champagnen, så du får det bedste resultat.

Opbevaringen af champagne er essentielt for smagen

Det er ikke lige meget, hvordan du opbevarer din champagne. Champagne skal nemlig ikke opbevares, som man umiddelbart skulle tro. Når man køber en flaske champagne, er det en udbredt misforståelse, at den bare skal smides i køleskabes, indtil den skal drikkes. Men det er ikke helt korrekt.

Hvis du planlægger at drikke champagnen inden for 3 – 4 dage efter, du har købt flasken, er det okay, at du smider den i køleskabet. Hvis champagnen ligger i køleskabet i for lang tid, risikerer du nemlig, at korkproppen tørrer ud, hvilket betyder, at forseglingen bliver brudt.

Når forseglingen bliver brudt, vil champagnen ilte hurtigere, end den skal, og dette er noget, der kan have en negativ indflydelse på smagen af champagnen.

Hvis du ikke planlægger at drikke den inden for 4 dage, er det bedre, at du opbevarer champagnen et mørkt og køligt sted. Det kunne for eksempel være i kælderen, hvis det er en mulighed for dig. Når den så skal drikkes, kan du smide den i køleskabet et par timer forinden. Denne fremgangsmåde giver det bedste resultat.

Hvordan finder jeg champagnerne?

Det er ikke nogen hemmelighed, at internettet har gjort det nemmere end nogensinde at finde frem til specifikke produkter og ydelser. Det samme gælder heldigvis med champagne. Uanset hvilken champagne du søger, kan du helt sikkert finde den ved hjælp af en hurtig søgning på internettet.

Den største af dem alle

Når man taler om champagne, kommer man ikke uden om Champagne regionen i Frankrig. Champagner fra denne region er blandt de mest udbredte og populære i verden, og derfor er det også et godt sted at starte, hvis du ønsker at blive klogere på champagne.

Det er faktisk også kun champagner fra Champagne regionen i Frankrig, der officielt kan kaldes for champagner. De er fremstillet på en bestemt måde, der gør, at man kan kalde dem for champagner – og ikke bare en mousserende vin.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER