Sæson
Emmer høstes typisk i august, men fås hele året.

Smag
Emmer er mørk i farven ligesom rug og har en karakteristisk smag og duft. Smagen er mørkere og lidt tungere end hvede og fyldt med saftighed.

Anvendelse
Emmer er en af de ældste kornsorter, der findes og har da også været på banen i mere en 7000 år. Dog måtte den lige nogle år i glemmebogen, inden den fik sig en opblomstring i forbindelse med, at danskerne de senere år er begyndt at eksperimentere med andre kornsorter end hvede og rug. Herhjemme har den været brugt siden den danske stenalder, men også under varmere himmelstrøg er emmer populær, fordi den trives fint i tørre bjergegne. Den dyrkes bl.a. i Schweiz, Frankrig, Marokko og i Italien, hvor den ligefrem har fået stemplet som EU-specialitet og sælges under navnet farro. Farro bruges bl.a. i salater og supper. Emmer kan være lidt svær at bage med, så det kan være en god idé at blande den med mel som spelt eller hvede, men den giver brødet en god saftighed.

Opbevaring
Tørt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *