Sæson
Emmer høstes typisk i august, men fås hele året.

Smag
Emmer er mørk i farven ligesom rug og har en karakteristisk smag og duft. Smagen er mørkere og lidt tungere end hvede og fyldt med saftighed.

Anvendelse
Emmer er en af de ældste kornsorter, der findes og har da også været på banen i mere en 7000 år. Dog måtte den lige nogle år i glemmebogen, inden den fik sig en opblomstring i forbindelse med, at danskerne de senere år er begyndt at eksperimentere med andre kornsorter end hvede og rug. Herhjemme har den været brugt siden den danske stenalder, men også under varmere himmelstrøg er emmer populær, fordi den trives fint i tørre bjergegne. Den dyrkes bl.a. i Schweiz, Frankrig, Marokko og i Italien, hvor den ligefrem har fået stemplet som EU-specialitet og sælges under navnet farro. Farro bruges bl.a. i salater og supper. Emmer kan være lidt svær at bage med, så det kan være en god idé at blande den med mel som spelt eller hvede, men den giver brødet en god saftighed.

Opbevaring
Tørt.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER