Mad høstet i egen have eller eget drivhus smager nu en gang bedre end den mad, som du køber nede i supermarkedet. Det er en særlig fornøjelse at kunne invitere gæster og servere dem et måltid bestående af afgrøder høstet i egne bede. Endnu mere særligt kan det blive, hvis det hele er dyrket økologisk. Det lyder besværligt, tænker du måske. Hertil er svaret, at det behøver ikke at være besværligt. En nem og enkel måde at komme i gang med at dyrke sin egen økologiske mad er at investere i et drivhus. Vi har i denne artikel samlet inspiration til dyrkning af økologiske afgrøder, som alle har det til fælles, at de er nemme at få til at vokse i drivhus.

Find det rette drivhus

Inden du investerer i drivhus, er det en god ide, at du gør nogle overvejelser over, hvilken størrelse og type drivhus, som kan dække dine behov. Med den rette indretning og ved at vælge netop de planter, som interesserer dig, kan du få skabt drømme-drivhuset – og dermed komme i gang med det spændende projekt at dyrke din egen økologiske mad.

Hos Juliana Drivhuse er udvalget af drivhuse stort og varieret. De er en af Danmarks største producenter af drivhuse, og deres store ekspertise kommer dig som kunde til gode. Du finder deres butik i Odense. Du kan også tjekke deres store udvalg ud online på deres webshop.

Kom godt i gang med økologisk dyrkning

Når du skal dyrke økologiske afgrøder, er der nogle grundlæggende processer, som du skal have styr på, inden du kaster dig over projektet. Først og fremmest drejer økologisk dyrkning sig om at styre uden om brugen af kunstgødning og tilsvarende kemiske midler. Det er heldigvis ikke så besværligt, som det måske lyder til.

Hvis det er nyt for dig at dyrke økologiske grøntsager, er der på markedet en del produkter, som kan gøre hele processen nemmere og mere enkel for dig. Ved at investere i økologiske jordblandinger og økologisk gødning er det første vigtige skridt taget. Herefter skal du have fat i økologiske frø og planter alt efter interesse og behov.

Krydderurter

Det er lækkert at kunne tilføje krydderurter til sin mad. Urterne giver både ekstra smag og tilføjer retten kolorit. Det gode ved krydderurter er, at de er nemme at få til at gro i dit drivhus. De har en lang vækstsæson, så du kan få fornøjelse af urterne fra forår til efterår. Udover sol og rigeligt med vand kræver de ikke den store pleje.

De traditionelle afgrøder i drivhuse

I de danske drivhuse er grøntsager som tomater, agurker, salat og peberfrugter nogle af de mest populære. Det er ganske forståeligt, for dels smager de godt, og dels er de nemme at få til at spire. Alle disse grøntsager kan du dyrke på økologisk vis.

Når det kommer til frugter, er vindruer, ferskner, nektariner og citrusfrugter at finde på topscorerlisten. Har du mod på mere eksotiske frugter, kan du prøve at plante kiwi eller figener i dit drivhus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *