Duer er mørke og faste i kødet og har en speciel, let krydret smag. Vilde duer smager af mere end de opdrættede fugle.

Sæson
Jagtsæsonen på vilde duer løber fra 1. november til 31. januar, men duer fås hele året

Anvendelse
Ligeså irriterende og frastødende duer kan være på Rådhuspladsen, ligeså lækre kan en vild skovdue være, hvis den tilberedes korrekt. Der skal en enkelt due til for at mætte en person, for der er stort set kun kød på bryst og lår. Da vilde duer er tætte og faste i kødet, må de endelig ikke få for meget, for så bliver de tørre og skøjter rundt på tallerken. Start med at gå duerne efter for fjerrester og fyld dem derefter med dit foretrukne fyld fx citronskal, persille og hvidløg. Gnid dem med salt og peber udvendigt. Nu kan de enten braiseres eller ovnsteges – i begge tilfælde kan det være en god idé at pakke dem ind i pancetta for at holde på saft og fedt. Brun duerne og sæt dem derefter i ovnen ved 160 grader i 30 minutters tid. Det er fortrinsvis unge fugle, der egner sig til at ovnstegning eller braisering. Ældre duer bør simres møre i væske fx hvidvin eller fløde. De unge fugle kan kendes på, at de har mindre skællede fødder. Er duerne skudt, skal man også være opmærksom på, at der stadig kan være hagl i, så pas på bisserne.

Opbevaring
Køl eller frys.

Hvor kan det købes
Hos vildforhandlere eller velassorterede supermarkeder.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere