Det skal du have styr på til den store fest

Der er mange ender der skal mødes i planlægningen af en større fest. Hvis man skal holde konfirmation, bryllup eller rund fødselsdag, gælder det om at have det helt store overblik, og her får du tjeklisten forud for din næste store fest.

Når det gælder livets store fester, er der rigtig mange ender der skal mødes, før gæsterne kan sætte sig til bords på den store dag. Det kan være i forbindelse med fejring af konfirmanden, det nygifte par eller den runde fødselar, og uanset hvilken fest der skal dækkes op til, kan du her få overblikket over, hvad der skal på plads inden den store dag.

Hvor skal I holde festen? 

Ét af de mest essentielle punkter på tjeklisten er, at få klargjort hvor I skal afholde festen henne, og det skal gerne ske så hurtigt som overhovedet muligt. Skal I leje et telt i haven? Skal I leje et forsamlingshus? Eller er der tale om leje af lokale på et hotel? 

Uanset hvor den store fest skal afholdes, er tommelfingerreglen, at man gerne skal være ude i god tid, helst et års tid før dagen. Book festlokaler i Hobro til jeres store fest hos GASmuseet, så I kan begynde at sende invitationer ud til gæsterne med tid og sted for jeres fest. 

Servering af mad til jeres fest

Noget af det vigtigste, og for nogle også det sværeste, ved at holde en stor fest, er, at man skal vælge en menu af mad der skal serveres. Her vælger mange at alliere sig med en kok eller en cater, der kan sørge for at fremlægge nogle muligheder til både forret, hovedret, dessert, natmad og snacks. 

Nogle vælger at gå med en menu bestående af deres egne livretter, andre ønsker at få serveret gourmetmad der passer til sæsonen, og så er der den folkekære buffet løsning, hvor man møder alle gæsternes præferencer, og de selv kan vælge hvad de gerne vil have at spise.

Husk serveringspersonale

Uanset om maden skal bestå af anrettede portioner eller buffet, er det vigtigt at huske at anskaffe serveringspersonale. De kan stå for, at fylde gæsternes glas op i løbet af dagen eller aftenen, samt at rydde bordene for tallerkener mellem måltiderne. 

Der er i sandhed mange ender, der skal mødes, når man holder en stor fest, og disse er blot nogle enkelte få. Dertil kommer oppyntning, fotograf, underholdning og tøj til festen, samt alle de små detaljer, som skal falde på plads. Derfor er det altid en god ide at gå i gang med den slags forberedelser i rigtig god tid.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere