Trænger du til en ny seng?­­ Det kan være, den gamle efterhånden er begyndt at føles lidt blød eller som om, madrassen lidt har givet op. Det er vigtigt at passe på sin seng. Det kan for eksempel betale sig, at man med jævne mellemrum vender madrassen, så man skiftevist sover i begge ender, ligesom det selvfølgelig skal være en madras, der passer godt til dig. Det kan ellers godt være svært at finde, hvis man ikke er helt klar over, hvad man skal kigge efter.

Har du nogensinde læst op på, hvad du egentlig skal kigge efter? Hvis ikke har vi her samlet et par ting, der er gode at kigge efter, ligesom du måske kan få en idé om, hvilke senge, der kunne passe til dine behov. Madrassen er alfaomega i en seng. Selvfølgelig har stellet noget at sige, og du har helt sikkert en mening om, hvordan sengen skal se ud, men når alt kommer til alt, er det vigtigste egentlig, at du sover godt i den. For at finde den bedste kontinentalseng kan det sagtens være, du bliver nødsaget til at prøve nogle forskellige rundt i butikkerne. På den måde kan du også bedre spore dig ind på, om din madras skal være hård, blød eller midt i mellem.

Komfortzoner

Der er flere forskellige kontinentalsenge, hvor du vil opleve, at madrassen er delt ind i forskellige zoner. Det handler ganske enkelt om, at madrassen er i stand til at tilpasse sig dig og din krop, og det er forskelligt hvor meget vægt der lægges i madrassen omkring henholdsvis ben, torso, arme eller hoved. Derfor kan madrassen tilpasse sig til din vægt, så du kan ligge helt stille og godt i løbet af natten og ikke behøver at føle, du synker helt sammen i den.

På samme måde er der også forskel på, hvilken type af skum, der er i madrassen. Ved nogle madrasser vil der være skum, der er godt til at lede varmen. Hvis du døjer med at svede om aftenen og natten, kan det godt være ubehageligt at sove, og derfor er det rigtigt vigtigt at du investerer i en seng, der er i stand til at lede varmen væk, så du ikke føler ubehag eller endda vågner, fordi du ikke kan sove på grund af varmen. Omvendt kan det være, du gerne vil have en madras, der kan holde på varmen – så kan det være, du skal kigge på, hvad der bedst opfylder dine behov der.

Hvor stor skal sengen være?

Har du været vant til at sove i en enkeltseng? Det er rart nok at have en seng, der er en lille meter bred, men hvis man er to, der skal dele, er det ikke nok. For nogle kan 120 centimeter i bredden godt gå an, men så skal I også have det godt med at ligge tæt. Der findes heldigvis senge i mange størrelser, og mange af dem kommer endda i flere versioner, så I kan finde den seng, der passer bedst ind i soveværelset. Det kan godt gå hen at blive nødvendigt, hvis I pludselig opdager, at der måske er smallere, end I lige havde beregnet.

Her kan det altså være, I er nødt til at gå på kompromis. En seng på 180 centimeter i bredden er skøn, men den er ikke nem at få til at passe ind i et lille soveværelse i en mindre lejlighed – så her kan det være, I enten må være kreative med indretningen – eller også skal I måske overveje, om der skal skæres 20 centimeter af i bredden.

Nordisk design?

Når I kigger på de kontinentalsenge, I kan finde på siden ovenfor, vil I formentlig se, at der er mange forskellige modeller, der alle mere eller mindre er i samme stil. Nordisk minimalisme er noget af det, der virkelig slår igennem. Det fede ved at have en seng, der falder rimeligt meget i et med væggen er, at I har muligheden for at indrette omkring den. Det giver en rød tråd og gør, at det ikke kommer til at se rodet ud. På samme måde virker det til, at en simpel seng fylder mindre i rummet end en, der har et meget tungt stel.

Det kan også være, I skal kigge på farver og nuancer. Hvis I har et lyst soveværelse, kan I gennemføre stilen med en seng i lyst træ eller tekstil, eller også kan I vælge at bryde det simple med en mere kontrastfyldt seng i et mørkere materiale. På den måde kommer den til at skabe noget liv i rummet, og det bliver virkelig noget, I kan lægge mærke til. Der er mange overvejelser, når man skal købe ny seng, og det er bare med at få set på de mange muligheder, der er – så I kan vælge rigtigt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *