Couscous fremstilles af hvede og smager mildt og neutralt, men er god til at suge smag til sig fra olie, dressing eller marinade.
Sæson
Fås hele året.
Anvendelse
Couscous er en arabisk hvedespecialitet, der især er udbredt i Nordafrika bl.a. i Marokko og Algeriet. Herfra har den så spredt sig til Italien, hvor couscous især er udbredt på Sicilien, og til øvrige dele af Europa. De små hvedegryn fremstilles ved at knust, vædet durumhvede nulres med hænderne til der dannes små, ensartede korn. For at sikre en helt ensartet størrelse sigtes couscous, hvorefter den tørres og derved opnår lang holdbarhed. Couscous kan koges eller dampes, som det gør dig gældende i den særlige couscoussier, som traditionelt bruges til at tilberede couscous. De dampede eller kogte gryn skal bibeholde deres løse struktur og må ikke klumpe, derfor er det en god idé at røre grynene igennem med en gaffel lige efter tilberedningen. Couscous kan serveres som tilbehør lidt à la ris gerne tilsat forskellige krydderier, de kan også indgå i salater eller som fyld i kylling. Her stoppes de ukogte gryn ind i kyllingen sammen med krydderier som hvidløg, persille, rosiner, citronskal og mandler, hvorefter kyllingen steges som normalt. Couscousen dampet på den måde inden i kyllingen og optager god smag fra fuglen. Den serveres som tilbehør til kyllingen.
Opbevaring
Tørt.