Cashewnødder

Sæson
Fås hele året.

Smag
Den lille, buede cashewnød har en mild, mandelagtig smag og masser af fedme. Konsistensen, der er sprød og porøs, er dens store aktiv.

Anvendelse
Cashewnødder forbindes ofte med det salte køkken, ikke fordi den ikke kan bruges i desserter og kager, men fordi den i den grad har slået igennem som saltet barsnack og som sprødt, salt topping på især thailandske retter. Cashewnødden, der herhjemme også kaldes akajou, stammer oprindeligt fra Brasilien og er egentlig en frugt, der vokser på cashewæblet. Cashewnødder sælges uden skal, da der under skallen sidder en masse, der irriterer huden. Det anbefales at riste nødden gylden i ovnen eller på en tør, varm pande, da det fremhæver nødens smag og sprødhed. Som nævnt er de gode at drysse over wokretter og thaimad, men de er bestemt heller ikke uden evne hakket groft og blandet i en frugtcrumble. Prøv også at riste dem i lidt flydende honning som sød snack, der også kan drysses over yoghurt og frugtsalat.

Opbevaring
Tørt.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER