Camembert

Den franske bondekone Marie Harel skulle efter sigende have opfundet camembert i landsbyen af samme navn i 1791. Senere kickstartede en togstrækning mellem Paris og Alençon udbredelsen af den populære ost, som siden er blevet den mest efterlignede ost i verden. Camembert bliver fremstillet i Normandiet af råmælk fra køer, og den bliver tilsat en lille smule hvidskimmel for at skabe et ydre dunlag. En camembert modner som regel i 21 dage, og dens fyldige smag nydes traditionelt med en kraftig håndbrygget cider eller et glas calvados.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER