Brunede kartofler

Giv de nykogte kartofler en lynhurtig skylning i koldt vand, så bliver de superlette at pille. Og tag dig god tid til at lave de brunede kartofler. Karamellen skal nå at sætte sig på kartoflerne, så de skal vendes rundt mange gange. Resultatet bliver til gengæld uovertruffet, lover kokken Trine Hahnemann.

Opskrift til 6 pers.

1 kg små kartofler
150 g sukker
10 nelliker
90 g smør

Sådan gør du
Kog kartoflerne med vand og salt, til de lige er møre, ca.10 min, og hæld derefter vandet fra. Pil kartoflerne, og gem dem. Smelt sukkeret i en stor sauterpande sammen med nellikerne. Når sukkeret er gyldenbrunt, kommes smørret i. Blandingen skal simre, til den bliver til en lys karamel. Rør så lidt som muligt. Skru ned for varmen, så sukkeret ikke brænder på. Tilsæt kartoflerne, vend dem forsigtigt rundt i karamellen en gang imellem, til alle kartoflerne er dækket af et tyndt gyldenbrunt lag. Gå ikke i panik! Det ser ikke ud af noget i starten, men vær tålmodig, det tager tid! Efter 20 minutter til ½ time er de færdige.

Tip: Server også almindelige, hvide pillede kartofler.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere