Uden for Paris ligger Île-de-France, som er et rigtigt brieparadis. Briens historie går tilbage til 1217, hvor osten er omtalt i skrifter fra hoffet i Champagne. De forskellige slags brie er opkaldt efter det område, de er fremstillet i; Brie de Meaux og Brie de Melun fx. Traditionelle brieoste bliver lavet på råmælk fra køer, og den bliver fremstillet ved at blande frisk mælk med modnet aftenmælk, og dernæst bliver løben tilsat. Derefter bliver den saltet og modnet i fire til otte uger. Brieoste er som regel milde og aromatiske i smagen, og de står godt til friske bær og godt brød.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER