Boysenbær

Sæson
August til september.

Smag
Boysenbær smager af brombær med et strejf af hindbær. De har dog ikke samme aroma som brombær, men er dejligt søde med ganske lidt syre.

Anvendelse
Boysenbærret er en krydsning mellem brombær, hindbær og loganbær, resultatet blev en harmløs plante uden torne, men med stort udbytte af de store sort-røde bær, der dog ikke smager lige så intenst som brombær. Boysenbær anvendes ligesom brombær. De er bedst rå, men kan også koges til marmelade, saft og bruges i kager. De har som brombær godt af lidt syre fra citron eller god balsamicoeddike for at blive mere interessante i smagen. Brug dem også som topping på salater eller som dekorativt pynt på vildtsteg eller desserter.

Opbevaring
Køligt

Hvor kan de købes
Gårdbutikker eller selvpluk.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER