Borlottibønner

De friskbælgede bønner dufter og smager lidt som friske ærter, for de har en stor sødme og en blød og cremet konsistens. De tørre bønner er mere afrundede og milde i smagen.

Sæson
Friske borlottibønner er super i august-september, mens de tørre kan fås hele året.

Bedst til
Når bønnerne er friske, behøver de blot et opkog for at kunne indgå i salater eller som et proteinrigt tilbehør til grøntsager og kød. Når de er helt spæde, kan de også spises rå. De tørrede bønner skal udblødes natten over for at kunne tygges. Borlottibønner står utrolig godt til vintermad som gryderetter og sammen med krydrede pølser. Overkogte bønner kan med fordel moses og smages til med masser af citron, hvidløg og salt og spises ligesom en hummus. De friske bønner kan til gengæld sagtens serveres til sommerens fisk og i sprøde salater som græsk salat, hvor de er et blødt element.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER