Bok choi

Bok choy er en mild kålsort med en spændende kontrast mellem de hvide stænglers sprøde saftighed og de mørkegrønne blades milde bitterhed med et strejf af sennep.

Sæson
Importeres året rundt.

Anvendelse
Bok choy kaldes også for kinesisk bladkål og minder om en lille dansk sølvbede. De er meget brugt i det asiatiske køkken, hvor de skylles og befris for grimme blade. De serveres ofte hele eller skåret i halve eller kvarte på langs, så man både kan smage bladenes sarte bitterhed og stænglernes saftige sprødhed. Bladene klapper hurtigt sammen ved tilberedning, bok choy skal derfor blot dampes eller koges i nogle minutter, før den er klar til at spise. Den kan også steges eller bruges som fyld i dumplings eller rispapirsruller. Server den som grønt tilbehør til asiatisk mad fx med lidt soja, limejuice, friskhakket chili og ristet sesam.

Opbevaring
I køleskab.

Hvor kan den købes
Bok choy fås på køl i asiatiske supermarkeder.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER