Bok choy er en mild kålsort med en spændende kontrast mellem de hvide stænglers sprøde saftighed og de mørkegrønne blades milde bitterhed med et strejf af sennep.

Sæson
Importeres året rundt.

Anvendelse
Bok choy kaldes også for kinesisk bladkål og minder om en lille dansk sølvbede. De er meget brugt i det asiatiske køkken, hvor de skylles og befris for grimme blade. De serveres ofte hele eller skåret i halve eller kvarte på langs, så man både kan smage bladenes sarte bitterhed og stænglernes saftige sprødhed. Bladene klapper hurtigt sammen ved tilberedning, bok choy skal derfor blot dampes eller koges i nogle minutter, før den er klar til at spise. Den kan også steges eller bruges som fyld i dumplings eller rispapirsruller. Server den som grønt tilbehør til asiatisk mad fx med lidt soja, limejuice, friskhakket chili og ristet sesam.

Opbevaring
I køleskab.

Hvor kan den købes
Bok choy fås på køl i asiatiske supermarkeder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *