Boghvede

Sæson
Boghveden høstes typisk i august eller september, men fås hele året.

Smag
Boghvede har en sød let nøddeagtig smag med bitre noter. Den kan minde list om havre i smagen.

Anvendelse
Boghveden er en gammel kornsort, der dog teknisk set ikke hører til kornslægten, men i stedet er en urt i familie med rabarber. Den stammer formentlig fra Asien, men er siden kommet til Balkan og herfra til Europa og Danmark, hvor den har været kendt siden 1300-tallet og skattet for sin korte dyrkningstid og evne til at modstå det kølige klima. Boghvedens trekantede korn minder meget om bøgens bog, deraf navnet. Den blev flittigt dyrket på Fyn og kaldes derfor også for fynsk hvede herhjemme. Boghvede indeholder ikke gluten og er derfor egnet for allergikere. Den kan bruges i brød og kager, men hæver ikke meget. I Rusland bruges den i de små, delikate boghvedepandekager blinis, som ofte serveres med kaviar, creme fraiche og purløg eller rødløg. I Asien bruges den også i de lysebrune sobanudler, der smager mildt og nøddeagtigt og egner sig godt i nuddelsalater eller til wokretter. I Bretagne i Frankrig bruges boghvede i specialiteten galletes, der er flade, små kager, som enten er bløde eller sprøde. Boghvede kan også bruges til grød, ligesom de hele boghvedekorn kan koges møre og bruges som fyld i salater.

Opbevaring
Tørt.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER