Sødt og særdeles velegnet fx oven på morgenens yoghurt, i salaten eller i store dekorative brud på en skålfuld is.

Bitavler er i virkeligheden bare honning, der ikke er slynget. Vi har ikke stort kendskab til det i det danske køkken, men det kunne vi med fordel få. Mulighederne for at anvende det er nemlig mange, smagen er god, og konsistensen komplimenterer andre og især blødere fødevarer eminent. Det er heller ikke umuligt at få fat i. Du skal blot lægge vejen forbi en asiatisk eller mellemøstlig købmand, som ofte har det på hylderne.

Sådan bruger du det
Bitavler skaber utallige dessertmuligheder, og du kan både tilberede forskellige isdesserter eller blot skære et stykke og spise det sammen med et stykke brieost eller frisk frugt. Og vil du peppe yoghurten op med lidt bid, smigrer bitavle den bløde yoghurt og giver lidt mere at tygge på. Men selv om den søde honningsmag umiddelbart indbyder til diverse desserter, så fungerer bitavlerne som en stor kompliment i eksempelvis en salat. Du skærer den blot i mindre stykker, og den søde smag samt den lidt seje og karamelagtige konsistens giver et mundtilfreds bid.

Drænet yoghurt med ristede nødder og bitavle
Gør et osteklæde eller et viskestykke (der ikke er vasket med skyllemiddel) vådt, og for en fintmasket si med det. Rør 5 dl græsk yoghurt med 1 nip salt, og hæld det i sien. Stil sien over en skål, fold enderne af viskestykket over yoghurten, og stil en gryde eller andet lidt tungt oven på. Stil det hele i køleskabet natten over. Rist 1 lille håndfuld hasselnødder på en pande, til skindet er ved at løsne sig, og gnub det af. Hak dem groft. Server en skål drænet yoghurt med ristede nødder og stykker af bitavle.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *