Banan i chokoladesovs

Det er såre simpelt at grille bananer, for de skal bare ligge på grillen, til de er godt brankede på skrællen, og så er de klar, og de smager skønt i al deres enkelthed. Chokoladesovsen får lige en tur med stavblenderen, hvilket gør den helt luftig og let, og hvis den mest er til de voksne, kan man lige liste en smule god rom i, inden den hældes over den brandvarme banan.

Opskrift til 4 pers.

4 bananer
300 g god, mørk chokolade
2 dl piskefløde
1 stor spsk smør
Evt. 2 spsk rom
1 l god vanilleis

Læg bananerne på grillen, vend dem i ny og næ, og lav imens chokoladesovsen.
Varm fløden op i en gryde på grillen eller på komfuret, hak chokoladen, og hæld stykkerne i den varme fløde. Blend sovsen med en stavblender, og tilsæt en stor spsk smør og evt. lidt god rom.
Når bananerne er helt sorte udenpå, er de klar. Pak dem ud af skrællen, og server med chokoladesovs og en stor skefuld vanilleis.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER