Appenzeller

I mere end 700 år har schweizerne produceret denne strågule, faste ost i kantonen Appenzell. I middelalderen nød klosterbrødrene i St. Gallen den runde ost med dens stærke duft og frugt- eller nøddeagtige smag. Osten bliver fremstillet af råmælk, hvilket gourmeter altid priser, fordi råmælksoste ikke slår alle bakterier ihjel, men derimod tillader osten at forblive levende og gennemgå en naturlig modning. En Appenzeller modner i op til seks måneder (”Extra”), og den bliver jævnligt gnedet med en urteblanding, hvis opskrift er hemmelig.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere