Sæson
Fås hele året.
Smag
Amaranth har en mild smag med et strejf af nød over sig. De små korn kan minde lidt om quinoa i smagen og egner sig til både sødt og salt.
Anvendelse
Amaranth er ikke et korn, men et frø som vokser på en plante med højrøde blomsterranker i Mellem- og Sydamerika. Inkaerne og aztekerne har i hundredvis af år kendt til amaranthfrøets mange gode egenskaber, og nu er det også kommet os vesterlændinge for øre. Amarant kan bruges nøjagtigt som var det et kornprodukt, de små, sandfarvede frø kan koges hele og spises som ris eller bruges som basis for fyldige salater eller puttes i pita. De små frø kan få en nærmest kaviarlignende konsistens, når de koges al dente. Man kan også koge grød på amaranth og spise den som den er, eller bruge den til at skabe fylde i brød, pandekager eller fars. Enkelte steder kan man også finde mel af amaranth, som giver brødet en dejlig nøddesmag. Men da amarant ikke indeholder gluten, kan brødet have svært ved at hæve op, så det anbefales at blande melet med andre melsorter, gerne i forholdet 3 dele mel med god bageevne og 1 del amarantmel. Amaranth indeholder som nævnt ingen gluten, men er rig på protein og fiber og er derfor yndet af vegetarer. I handlen findes efterhånden en del amaranthprodukter såsom poppet amaranth, mysli, energibarer m.m.
Opbevaring
Tørt.
Hvor kan det købes
I velassorterede supermarkeder og helsekostbutikker.