Ahornsirup

Ahornsirup har en sød og meget aromatisk karamelsmag. Fås hele året, men saften til siruppen tappes primært i vintermånederne og i det tidlige forår.

Anvendelse
Ahornsirup fremstilles af ahorntræets safter, der tappes ved at lave hul i stammen og opsamle saften, som pipler ud. Oprindeligt indsamlede indianere og nybyggere saften i spande eller kar, i dag foregår indsamlingen via lange slangesystemer, der skal forhindre saften i at blive inficeret med bakterier. Hvert træ giver et sted mellem 2-5 liter saft om dagen, og den friske ahornsaft indkoges til en klistret sirup. Man kan også fortsætte processen, indtil siruppen krystalliserer, så får man ahornsukker. Den gyldne sirup produceres i Canada og USA og betragtes som lidt af en delikatesse på lige fod med olivenolie. Siruppen er derfor også inddelt i forskellige grader, alt efter hvor fin den er. Hovedreglen er: Jo lysere farve, jo bedre sirup. Den bedste og fineste sirup kaldes for fancy grade, extra light eller grade A, og herefter falder graderne efter alfabetet B, C, D og E. En rigtig ahornsirup-aficionado har mindst to typer ahornsirup i sit fadebur, en middelgod til bagning og madlavning og en af de fine til at dryppe over pandekager og vafler. En rigtig amerikansk klassiker er små, tykke blåbærpandekager dryppet med ahornsirup. De serveres ofte som morgenmad, og må siges at være en rigtig god start på dagen.

Prøv fx Slåenpandekager med ahornsirup

Opbevaring
Tørt og lufttæt.

Hvor kan den købes
I velassorterede supermarkeder og specialbutikker.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER