Agar agar

Agar-agar smager ikke af noget, men er et konsistensmiddel, som kan bruges i geleer, cremer og is.

Sæson
Fås hele året.

Anvendelse
Agar-agar er et konsistensmiddel, der udvindes af tang og alger fra Det Indiske Ocean. Det lidt pudsige navn er malaysisk og betyder gele eller gummi. De små, transparante flager egner sig godt til at tykne alt lige fra cremer, supper og saucer til is, fromage og frugtgele, og da det er et plantebaseret produkt, er agar-agar oplagt at bruge i det vegetariske køkken, der jo ikke kan benytte husblas. Derudover har agar-agar en række andre fordele; flagerne kan tåle temperaturer omkring kogepunktet, derfor er de også meget brugte i troperne, hvor andre konsistensmidler risikerer at spille fallit i varmen. Agar-agar blandes op i lidt vand eller en anden væske, der indgår i retten fx mælk eller fløde, blandingen koges i 3-5 minutter og blandes forsigtigt i den øvrige blanding fx ismasse. Pisker man for hårdt, efter at agar-agar-blandingen er rørt i, risikerer man at mindske massens evne til at stivne. Retter med agar-agar skal helst spises samme dag, som de er tilberedt.

Prøv fx James Prices opskrift på Champagnesorbet med jordbærslør og “champagnepropper”

Opbevaring
Tørt.

Hvor kan det købes
Hos specialforretninger og asiatiske supermarkeder.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere