Agar-agar smager ikke af noget, men er et konsistensmiddel, som kan bruges i geleer, cremer og is.

Sæson
Fås hele året.

Anvendelse
Agar-agar er et konsistensmiddel, der udvindes af tang og alger fra Det Indiske Ocean. Det lidt pudsige navn er malaysisk og betyder gele eller gummi. De små, transparante flager egner sig godt til at tykne alt lige fra cremer, supper og saucer til is, fromage og frugtgele, og da det er et plantebaseret produkt, er agar-agar oplagt at bruge i det vegetariske køkken, der jo ikke kan benytte husblas. Derudover har agar-agar en række andre fordele; flagerne kan tåle temperaturer omkring kogepunktet, derfor er de også meget brugte i troperne, hvor andre konsistensmidler risikerer at spille fallit i varmen. Agar-agar blandes op i lidt vand eller en anden væske, der indgår i retten fx mælk eller fløde, blandingen koges i 3-5 minutter og blandes forsigtigt i den øvrige blanding fx ismasse. Pisker man for hårdt, efter at agar-agar-blandingen er rørt i, risikerer man at mindske massens evne til at stivne. Retter med agar-agar skal helst spises samme dag, som de er tilberedt.

Prøv fx James Prices opskrift på Champagnesorbet med jordbærslør og “champagnepropper”

Opbevaring
Tørt.

Hvor kan det købes
Hos specialforretninger og asiatiske supermarkeder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *