Æbletoddy

En varmende toddy til den kolde tid. Smager forrygende både med og uden rom. Drik den udendørs med vanter på, anbefaler kokken Trine Hahnemann.

Opskrift til 1 bowle

1 kg æbler, helst belle de boskoop
100 g sukker
2 stænger hel kanel
1 ½ l æblejuice
10-12 cl mørk rom

Vask æblerne, skær dem i kvarter med kernehus og skræl. Kom æblerne i en gryde sammen med sukker, kanelstang og så meget vand, at det lige dækker. Lad det simre under låg i ½ time. Si æbler og kanel fra. Hæld væden tilbage i gryden med æblejuicen, og kog den op. Tag gryden af varmen, og hæld rom i. Smag toddyen til, og server den i glas med et stykke kanelstang.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere