Æblecidereddike

Æblecidereddike har en frisk smag med masser af syrlighed og et snert af sødme. Æblearomaen varierer meget fra producent til producent.

Sæson
Fås hele året.

Anvendelse
Æblecidereddike laves af cider, der er gæret æblemost. Eddiken får derfor æblernes friskhed kombineret med masser af syrlighed. Æblecidereddiken er en let og lys eddike, der er nem at anvende og især klæder det nordiske køkken. Den er fremragende til retter med fisk og skaldyr, i lette gryderetter, i dressinger og mange andre steder, hvor man kan have brug for at justere syren. Æblecidereddike er med andre ord en rigtig god basiseddike. Derudover er æblecidereddiken glimrende til syltning, for dens frugtrige smag klæder nemlig frugter og grøntsager. Især er eddiken god til tomater, hvor den bringer sødmen helt frem i de røde frugter.

Opbevaring
Mørkt og køligt, men ikke ved stuetemperatur.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER