Æblecidereddike har en frisk smag med masser af syrlighed og et snert af sødme. Æblearomaen varierer meget fra producent til producent.

Sæson
Fås hele året.

Anvendelse
Æblecidereddike laves af cider, der er gæret æblemost. Eddiken får derfor æblernes friskhed kombineret med masser af syrlighed. Æblecidereddiken er en let og lys eddike, der er nem at anvende og især klæder det nordiske køkken. Den er fremragende til retter med fisk og skaldyr, i lette gryderetter, i dressinger og mange andre steder, hvor man kan have brug for at justere syren. Æblecidereddike er med andre ord en rigtig god basiseddike. Derudover er æblecidereddiken glimrende til syltning, for dens frugtrige smag klæder nemlig frugter og grøntsager. Især er eddiken god til tomater, hvor den bringer sødmen helt frem i de røde frugter.

Opbevaring
Mørkt og køligt, men ikke ved stuetemperatur.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *