Sæson
Juli til august.

Smag
Abrikoser smager dejligt sødmefuldt med et let strejf af syre. Når de er overmodne, kan de dog have en tendens til at blive melede og svage i smagen. Abrikossmagen er særlig intens i tørrede abrikoser.

Anvendelse
De dunede abrikoser med orangefarvet skind kommer oprindeligt fra Kina, men dyrkes nu også i USA og Sydeuropa, og det er her, de allerbedste abrikoser kan nydes. For abrikoser modner ikke, når de først er plukket, i stedet damper smagen stille og roligt af under transporten fra de lunere himmelstrøg til de danske breddegrader, så det er bare om at mæske sig i frugterne på ferier i sydens sol. Når det så er sagt, så kan abrikossmagen komme lidt op i gear, hvis man giver de små buttede stenfrugter et skud sukker. Et andet trick, der løfter abrikossmagen, er skal og saft fra citroner. Ellers kan det anbefales at gå lidt dæmpet til værks med krydringen, for det er ærgerligt at overdøve abrikosernes fine smag, men et hint at vanille, mandler eller kardemomme er ikke af vejen.
Abrikoser kan koges til skøn marmelade, kompot eller bruges i tærter. Abrikosmarmelade indgår i den legendariske sachertorte bestående af en svampet chokoladekage lagt sammen med et lag abrikosmarmelade og overtrukket med en mørk, lidt bitter chokoladeglasur. Men prøv også abrikoskompot i en dejlig sommerlig trifli med makroner og letpisket flødeskum. Kog evt. et par abrikossten med i kompotten og fisk dem op inden servering, da det giver en fin mandelaroma, som understreges af makronerne.

Opbevaring
Køligt, men smagen er bedst ved stuetemperatur.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER