Mangler du inspiration til, hvilke ting du skal have i hjemmebaren, så er du landet det helt rigtige sted. Det kan være svært at navigere i, hvilket barudstyr du behøver og hvilke ingredienser, der skal være i barskabet. Derfor vil vi nedenfor gennemgå de vigtigste ting til hjemmebaren, så du er klædt ordenligt på til at invitere gæster på besøg i hjemmebaren og imponere dem med velsmagende hjemmelavede cocktails.

Hvad skal der være i barskabet?

Det kan være vanskeligt at beslutte, hvilke typer spiritus og mixere, der skal være i din hjemmebar. Dog kan du gøre beslutningen lidt nemmere, hvis du vælger nogle udvalgte cocktails som gæsterne kan vælge i blandt. Dermed har du mulighed for at brillere med nogle få, men nøje udvalgte cocktails, så du er sikker på fremgangsmåden og vigtigst af alt sikker på, at det ender i en velsmagende cocktail.

Et tip når du vælger hvilke cocktails der skal stå på menuen, er at vælge nogle klassikere og eventuelt cocktails, der består af samme type spiritus. En måde, hvorpå du nemt kan tilføre ekstra smag til dine drinks, er ved at have et udvalg af sirup i forskellige smage. På den måde kan du lave flere udgaver af dine udvalgte cocktails.

Hvis Mojitoen har fundet vej til cocktailkortet, så kan du lave en klassisk Mojito, men eventuelt også byde gæsterne på en passionsfrugts Mojito eller en Mojito med et strejf af hindbær. Der findes et hav af forskellige skønne smagsvarianter, så du kan tilmed give gæsterne mulighed for at sætte sit eget præg på sin cocktail.

Server cocktails med stil

Udover at du skal have styr på, hvilke ingredienser, der skal flytte ind i hjemmebaren, så skal du også finde ud af, hvilket barudstyr du behøver. Hertil er det vigtigt at slå fast, at det i høj grad afhænger af, hvilke cocktails du vil lave. Det er altså ikke alle hjemmebarer, der nødvendigvis har brug for en blender til Piña Coladas, Strawberry Daiquiris eller andre blendede cocktails.

Dog er det ikke til at komme helt udenom barudstyr, hvis du vil lave hjemmelavede cocktails. Det mest gængse barudstyr kan købes i samlede pakker, der ofte går under navnet bar- eller cocktail sæt, hvor du typisk får en cocktailshaker, strainer og måle- og skænkeudstyr. Dermed har du mulighed for at lave et bredt udvalg af skønne cocktails, følge opskriften til præcision samt mixe og servere cocktails med stil.

Udover at gøre overvejelser omkring barudstyr, så kan du med fordel også overveje hvilke glas du vil servere dine cocktails i. Der findes utallige forskellige typer glas, så du kan eventuelt vælge en bestemt glasserie, så dine glas matcher, og du samtidig har glas i diverse størrelser med forskellige egenskaber i samlingen.

Prikken over i’et

Derudover kan det være en god ide at have et udvalg af drinkspynt, så du kan kredse ekstra om detaljerne. Det kan være i det simple, i form af at have fine sugerør, der kan pynte ved servering. Derudover kan vi klart anbefale at have isterninger på køl eventuelt i nogle fine isterningeforme, så du kan servere kølige cocktails for dine gæster.

Derudover kan de fine isterninger i spændende udformninger ovenikøbet også være dekorative i dine cocktails. Der findes ydermere et bredt udvalg af pynt og garniture, men du kan også komme rigtig langt ved at købe frisk frugt til formålet. Du kan bruge skiver eller både af citrusfrugter til at pynte glassets kant eller lave imponerende udskæringer fra skallen eksempelvis en citrontwist, der er formet som en lille fjeder.

Derudover er forskellige bær og krydderurter også anvendelige til pynt. Ligeledes er agurk også oplagt som pynt til både Gin & Tonic og i den såkaldte Cucumber Collins, hvor det udover at agere pynt også tilføre smagsaromaer til drinken.

Nu skulle du gerne have fået indblik i hjemmebarens udstyr, så du har de rette forudsætninger for at vælge, hvilke tilføjelser, der skal til for, at du kan invitere dine gæster på lækre hjemmelavede cocktails.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *