Denne ret er en moderne fortolkning af klassikeren is med vafler, hvor vaflen består af macarons, og fyldet er forførende jordbær- og hvid chokoladeis.

Opskrift til ca. 8 stk

Jordbær- og hvid chokoladeis:
4 æggeblommer, past.
75 g sukker
½ vanillestang, kornene fra
2 dl sødmælk
3 dl piskefløde
150 g hvid chokolade, hakket
200 g jordbær

Macarons:
100 g mandler, smuttede
2 ½ dl flormelis
1 spsk hvedemel
2 æggehvider, past. og ved stuetemperatur
2 spsk sukker

Jordbær- og hvid chokoladeis: Pisk æggeblommer, sukker og vanillekorn luftigt. Varm mælk og fløde op til kogepunktet i en stor gryde, og hæld det langsomt i æggemassen under piskning. Kom massen tilbage i gryden, og varm den op under omrøring, til den er let cremet. Den må endelig ikke koge. Kom chokoladen i, og smelt den i den varme creme. Sæt cremen i fryseren i en beholder med låg.
Mos jordbærrene med en stavblender, og rør jordbærmosen i den let afkølede iscreme, og sæt derefter cremen tilbage i fryseren, og lad den stå i 4-6 timer.
Macarons: Findel mandlerne sammen med flormelis og hvedemel i en multihakker eller foodprocessor. Pisk æggehviderne luftige, næsten stive, i en skål, tilsæt sukker, og pisk, til æggehviderne er stive. Vend mandelsukkeret i æggehviderne, og slå samtidig en smule af luften ud af hviderne (der skal stadig være noget luft tilbage i hviderne), indtil massen er ensartet.
Kom makronmassen i en sprøjtepose med en tylle på ca. 10 mm, eller brug en plasticpose, og klip et hul på 10 mm i diameter. Sprøjt makronerne ud til små runde kager på en bageplade beklædt med bagepapir – der skal være 24 stk. i alt. Lad makronerne stå mindst 20 min., så de kan tørre lidt, og bag dem derefter i ovnen i ca. 15 min. ved 160 grader. Lad dem hvile et par minutter, inden de pilles af bagepapiret.
Samling: Læg makronerne til afkøling på bageristen, og match dem to og to, så de passer rimelig godt sammen i størrelsen. Læg makronerne sammen om små iskugler, og opbevar dem i fryseren, indtil de skal spises.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *