Campari har en bitter smag, som i mødet med den søde og syrlige passionsfrugt bliver langt mere afrundet og blid. Sorbeten smager mest af alt af frisk frugt, og Campari træder igennem som et let bittert spark i eftersmagen.
Opskrift til 4 pers.
200 g sukker
1 ½ dl vand
1 dl appelsinsaft, gerne friskpresset
15 passionsfrugter*
5 spsk Campari
Prøv også Rabarbersorbet på rabarbergrød med yoghurtcreme
Stil et fad, der kan rumme ca. 1 liter, i fryseren i et par timer, inden sorbeten skal laves.
Hæld sukker, vand og appelsinsaft i en gryde, og lad blandingen koge i 3 min. Stil derefter siruppen til afkøling. Skær passionsfrugterne i halve, skrab kødet ud med en ske, og pisk det godt igennem med en gaffel for at frigøre saften.
Når siruppen er helt afkølet, blandes passionsfrugtkødet og Campari i massen. Pres halvdelen af blandingen igennem en si, så der ikke er så mange kerner fra passionsfrugterne i den færdige sorbet, og rør derefter det hele sammen til én masse.
Tag fadet ud af fryseren. Hæld sorbetten i, og stil fadet tilbage i fryseren. Tag sorbeten ud efter en time, og pisk luft ind i den med en gaffel. Stil den derefter i fryseren igen, til den skal serveres.
TIP. I stedet for passionsfrugt og appelsin kan der sagtens bruges citron, æbler, pærer, ananas, ferskner, grapefrugt osv.
*Frugterne skal være godt modne, så de må gerne være meget rynkede på overfladen.