Sæson
Fås hele året.

Smag
Der findes både en lys sesamolie af uristede sesamfrø og en mørkere version af ristede sesamfrø. Den lyse smager mildt af sesam, mens de mørke olie smager markant og brændt nøddesmag.

Prøv fx Banh mi med vietnamesisk slaw

Anvendelse
De små lyse sesamfrø er rige på en olie, som er meget anvendt i det asiatiske køkken. Olien findes som nævnt i både i en lys og en mørk udgave, farven afhænger af, hvorvidt sesamfrøene har været ristet inden presning. Den lyse olie er den mest anvendelige, mens den mørke er den mest aromatiske. Den skal dog kun tilsættes i små dryp, nærmest som et krydderi, da den kan virke meget gennemtrængende. De lyse olie egner sig derimod til stegning, dressinger og marinader samt over salater.

Opbevaring
Mørkt og køligt, men ikke i køleskab.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *