Kokken Morten Køster guider til at lave en sommerfrisk rabarbersorbet med eller uden ismaskine.

Sukkerlage:
½ l vand
400 g sukker
3 spsk glukosesirup

Rabarber-sorbet:
1 bdt danske rabarber, røde
250 g sukker

Sådan gør du:

Sukkerlage: Kog alle ingredienser sammen, og sæt lagen på køl.

Hak rabarber fint, og lad dem trække natten over med sukkeret.
Bland massen med den kolde sukkerlage.
Blend dem herefter hurtigt til en lind masse. Det er vigtigt, at der ikke er klumper i.
Hæld massen på en beholder, og sæt den på frys – medmindre du har en ismaskine – og rør i massen ca. hver 1½ time, indtil du har en frisk rabarbersorbet. Server den fx som et element i denne ret, rabarbersorbet på rabarbergrød med yoghurtcreme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *