En pizza, hvor al fyldet undtagen tomatsovsen er frisk og kommer på efter bagningen. Det giver en pizza med godt med sprødt på toppen og en let syrlighed fra nektariner og basilikum samt en god skarp og salt kant fra gedeosten. På toppen får den en hurtig balsamicosirup til at binde det hele sammen og give smagen lidt ekstra dybde.

Opskrift på 3-4 pizzaer

Pizzadej:
¼ pk gær
3 dl lunkent vand
1 spsk olivenolie
1 spsk havsalt
450-500 g hvedemel, fx italiensk tipo 00

Tomatsovs:
1 ½ spsk olivenolie
2 fed hvidløg, hakkede
1 ds hakkede tomater
1 tsk sukker
Salt og peber

Balsamico:
½ dl balsamicoeddike
1 spsk honing
Salt og peber

Fyld:
3-4 gederuller eller frisk gedeost fra Tebstrub Mejeri (ca. 1 pr. pizza)
5-6 nektariner eller ferskner, skåret i tynde skiver
2 pk parmaskinke
Frisk basilikum

Pizzadej: Opløs gæren i vandet. Rør olie, salt og mel i, og ælt dejen til en fin glat dej. Lad dejen hæve i ca. 30 min., og del den derefter i så mange dele, som du vil lave pizzaer.
Tomatsovs: Svits forsigtigt hvidløget i olivenolie i en gryde. Hæld tomaterne ved, og lad det koge op. TIlsæt sukker, og smag til med salt og peber, og lad sovsen simre i ca. ½ time.
Balsamico: Bring balsamico og honning I kog I en lille gryde, og lad det koge ind til en tyk sirup. Smag til med salt og peber. Siruppen vil tykne, når den køler af.
Rul pizzadejen ud til pizzaer. Forvarm ovnen til dens allerhøjeste temperatur, og sæt gerne en bagesten i den. Fordel lidt tomatsovs på bundene, og bag dem en ad gangen i ca. 7-8 min., alt efter hvor varm ovnen er, så hold øje undervejs. Fordel nu gedeost, nektariner, parmaskine og basilikum på bundene, dryp med balsamico, og server med det samme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *