I Danmark farserer vi ofte fjerkræ med fars, mens amerikanerne har en tradition med at fylde dyrene med et krydret brødfyld. Amerikanske Grace og Erin foretrækker dog at tilberede stuffingen ved siden af, for på den måde er de sikre på, at kalkunen hurtigere bliver færdig, og at den er gennemstegt. Det er meget nemt at lave store mængder stuffing, og Erin og Grace er enige om, at det er en af deres yndlingsretter ved thanksgiving-bordet, så de opfordrer til at lave en stor portion og nyde resterne i dagene efter.

Opskrift til 8-10 pers.

700-750 g hvidt brød
1 stor porre, finthakket
1 stor fennikel, finthakket
4 stilke bladselleri, finthakkede
1 stort løg, finthakket
4 spsk olivenolie
Salt og peber
3 fed hvidløg, pressede
80 g persille, finthakket
2 tsk timian, tørret
2 ½ dl kyllinge- eller grøntsagsbouillon
50 g smør

Dagen før: Skær skorperne af brødet, og skær brødet i tern på 1 ½ cm. Fordel brødet på en bageplade, og lad det stå ved stuetemperatur og tørre i 18-24 timer.
På dagen: Steg porre, fennikel, selleri og løg i olivenolie på en pande, til grøntsagerne er møre og gennemsigtige. Smag til med salt og peber, tilsæt hvidløg, og steg videre i 1 min. Kom grøntsagerne i en skål, og bland med brødtern, persille og timian. Rør bouillon i, tilsæt smør, og bland det hele grundigt. Smag igen til med salt og peber. Fyld blandingen i et smurt ovnfast fad, dæk med stanniol, og bag stuffingen ved 175 grader i 30-40 min. Fjern staniolen, og bag videre i 15 min., eller til toppen er gyldenbrun. Server stuffingen varm.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *