En rigtig vellagret balsamico har udviklet en stor og kompleks sødme, som egner sig supergodt til desserter.

Opskrift til 2-4 pers.

5 dl blåbær, friske eller frosne og optøede
3 spsk sukker
½ spsk mel
1 knsp salt
1 spsk balsamico
1 ½ dl havregryn
1 ½ dl muscovadosukker eller brun farin
1 dl mel
Evt. ½ tsk kanel
80 g smør, blødt

1-2 spsk sukker

Balsamicosirup:
½ dl balsamico

Ved servering:
Vanilleis

Bland blåbær, sukker, mel og salt i en skål. Kom blandingen i et ovnfast fad, så blåbærrene dækker bunden. Dryp blåbærrene med 1 spsk balsamico. Bland havregryn, sukker, mel og evt. kanel i en skål, og tilsæt det bløde smør. Arbejd smørret ind i de andre ingredienser med fingrene, så du får en løs crumbledej. Kom dejen oven på blåbærrene, drys med sukker på toppen, og sæt fadet i ovnen ved 200 grader i 25-30 min., til dejen har fået lidt farve.
Balsamicosirup: Kom balsamico i en lille gryde, og lad det simre, til det er reduceret til ca. halvdelen, det tager 5-6 min. Lad det køle af. Nu skulle det gerne have konsistens som en tyktflydende sirup.
Ved servering: Server en god skefuld blåbærcrumble med vanilleis, og dryp balsamicosirup på toppen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *