Fennikel

Fennikel – som også kaldes knoldfennikel – har en karakteristisk mild og frisk anissmag med noter af selleri og peber. Smagen er mest intens i de tørrede frø fra plantens skærme.

Sæson
Juli til september

Anvendelse
Både den lagdelte svagtgrønne knold, de spæde dildlignende blade og frøene fra plantens skærme kan spises. Fennikel stammer fra Middelhavsområdet, hvor den flittigt bruges i salater og som tilbehør til kød og fisk. Den lagdelte knold kan både koges, dampes og spises rå. I den rå version er den dog mest delikat, hvis den skæres tyndt, gerne på et mandolinjern, for ellers kan den virke grov og trevlet. Fennikel leverer et meget fint og klassisk modspil til især lyse fiskearter og i fiskesuppe, men den kan også hamle op med mere salte varer som lufttørret skinke. Prøv fx en hurtig salat med fintsnittet fennikel, forårsløg eller ramsløg i tynde strimler, serranoskinke skåret i helt fine skiver og et sødt strejf fra soltørrede tranebær. Eller prøv den letdampet i lidt smør, hvidvin, skalotteløg og stødt koriander som tilbehør til fisk – gerne ledsaget af lidt sauce hollandaise. At drysse ovnbagt fisk med stødt fennikelfrø, inden fisken ryger i ovnen er også godt – eller drys frøene på et madbrød sammen med olivenolie og salt.

Opbevaring
I køleskab.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER